Knook in de week: het ambitieuze Dutch Windwheel-project

Dutch Windwheel

08-03-2016 18:30 | Door: Dimitri Reijerman

Een huzarenstukje, dat moet de Dutch Windwheel in Rotterdam worden. Het cirkelvormige gebouw moet uitgroeien tot de meest innovatieve windmolen ter wereld en bovendien veel bezoekers trekken.

Dat beeld schetst Robert-Jan Knook in de wekelijkse editie van Knook in de Week op DuurzaamBV Radio. Nu kent Rotterdam al de Markthal en de vertical city De Rotterdam als publiekstrekkers, maar als de plannen voor de Dutch Windwheel doorgaan komt er een iconisch gebouw bij.

De Dutch Windwheel is 174 meter hoog en kan windenergie benutten zonder bewegende delen. De basis vormt daarbij windtechnologie van de TU Delft. Het EWICON-concept bevat geen bewegende delen en wekt geruisloos elektriciteit op uit wind. Deze windenergieconverters zijn in de buitenste ring van de Dutch Windwheel verwerkt.

In het cirkelvormige pand komen 72 appartementen, kantoren, een hotel en een restaurant. Er komt, mits de plannen doorgaan, een reuzenrad in de buitenste ring.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Foto: Dutch Windwheel

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra