Hongkong krijgt stadsboerderij van Britse architecten

08-03-2016 18:20 | Door: Fitria Jelyta

Het Britse architectenbureau Weston Williamson heeft een stadslandbouwconcept ontwikkeld voor Hongkong. De drie zelfvoorzienende torens komen bovenop een nieuw te bouwen spoorweg.

De Arcology Skyscraper van Weston Williamsen bestaat uit drie torens van ruim 440 meter hoog met een totale vloeroppervlakte van 250.000 vierkante meter. Op verschillende lagen van het complex biedt het ontwerp ruimte voor beplanting. Deze ruime terrassen zijn ook beschikbaar voor bewoners om hun eigen voedsel te verbouwen.

Verder krijgt de Arcology Skyscraper groene daken en een tuin die bewoners gezamenlijk kunnen gebruiken.

Optimaal daglicht

Door gebruik te maken van een glazen gebouwgevel, zeggen de architecten daglicht optimaal in het complex te kunnen benutten voor de planten en voor het verbouwen van de gewassen. Om de gebouwen duurzaam te verwarmen maken de ontwikkelaars gebruik van aardwarmte.

Daarnaast beschikt het complex over een wateropslag en –zuiveringsinstallatie om regenwater op te slaan en te hergebruiken. Het water is vervolgens beschikbaar voor de gewassen en andere installaties in het gebouw.

Treinverkeer

De wolkenkrabbers van Weston Williamson bieden ruimte voor woningen, kantoren en winkels. Het complex wordt bovenop een nieuw te bouwen spoorweg gebouwd. De hogesnelheidsspoorweg maakt treinverkeer tussen Hongkong, Guangzhou en Shenzhen mogelijk. Dit moet de mobiliteit van bewoners in de stadsboerderij en omwonenden vergroten. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Weston Williamson, Dezeen, Inhabitat | Foto: Weston Williamson (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra