'Groene oase' in Parijse kantorenwijk modulair gebouwd

10-03-2016 18:30 | Door: Fitria Jelyta

In de Parijse kantorenwijk La Défense komt een 'groene oase' met restaurants en winkels. Door gebruik te maken van prefabonderdelen wordt er zo min mogelijk bouwafval geproduceerd.

De Oxygen is een groene oase naar het ontwerp van de Franse design studio Stéphane Malka Architecture. Het masterplan bevat een groene omgeving van 1.500 vierkante meter die in de Parijse kantorenwijk La Défense verrijst bovenop een bestaande spoorweg in het gebied van Neuilly sur Seine. Voor dit bouwproject is een bedrag van € 5 mln gemoeid.

Beperkte bouwoverlast

Voor het bouwen van de restaurants en winkels maken de initiatiefnemers gebruik van prefab-onderdelen. Zo worden de kant-en-klare onderdelen in fabrieken gemaakt, waarna de bouwers de modulaire constructies op de bouwlocatie in elkaar zetten.

Hiermee willen de architecten zo min mogelijk bouwafval produceren, de CO2-voetafdruk van de bouw besparen en de overlast als gevolg van bouwwerkzaamheden voor voetgangers en omwonenden beperken.

Naast de restaurants en winkels krijgt de oase diverse planten in verschillende vormen en maten. De beplanting moet gebruikers van de Oxygen uitnodigen om zich te schuilen tegen veranderende weersomstandigheden zoals veel zon, regen en wind.

Prefab-dakwoning

In februari van dit jaar heeft Stéphane Malka Architecture een betaalbaar prefab-woonconcept ontwikkeld dat op de daken van bestaande gebouwen in Parijs is aan te leggen. Het 3BOX-project bestaat uit drie prefab-woningen bovenop een bestaand gebouw langs de Seine in Parijs.

Bij de ontwikkeling van de woningen hebben de architecten gebruikgemaakt van een nieuwe regeling. Deze moet vastgoedontwikkelaars in Frankrijk stimuleren om aanvullende constructies te bouwen als onderdeel van gebouwrenovaties. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Stéphane Malka Architecture, Inhabitat | Foto: Stéphane Malka Architecture (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra