Deense school krijgt grootste energieopwekkende gevel

14-03-2016 13:50 | Door: Fitria Jelyta

Voor de gevel van een schoolgebouw in Kopenhagen, maken Deense architecten gebruik van 12.000 glazen panelen waarin zonnecellen zijn verwerkt.

Het nieuwe schoolgebouw CIS Nordhavn van de Copenhagen International School verrijst in de nieuwe Nordhavn district van de Deense hoofdstad. In het gebouwontwerp van architectenbureau C.F. Møller krijgt het schoolgebouw 12.000 glazen panelen die de gevel van 6.048 vierkante meter moet bedekken.

Grootste zonne-gevel

De gekleurde glazen panelen van het Arabische bedrijf Emirates Insolaire, onderdeel van het investeerdersbedrijf Dubai Investments, beschikken over zonnecellen. Hiermee zegt het bedrijf voldoende zonne-energie te kunnen opwekken voor de helft van de energiebehoefte van het schoolgebouw. Jaarlijks moet de gekleurde zonne-gevel van de zogeheten Kromatrix-technologie 300 megawattuur aan duurzame energie produceren.

Volgens de architecten krijgt het schoolgebouw de grootste gekleurde zonne-gevel ter wereld. De bouwwerkzaamheden van de CIS Nordhavn zijn inmiddels gestart. Naar verwachting wordt het schoolgebouw in juni van dit jaar opgeleverd.

Uitbreiding

“Dit project is erg belangrijk voor Emirates Insolaire en biedt ons de mogelijkheid om onze technologie uit te breiden naar Europa en andere werelddelen”, zegt Rafic Hanbali, Managing Partner bij Emirates Insolaire. “Emirates Insolaire heeft een verandering teweeggebracht in de toepassing van zonnecellen door aantrekkelijke gevelpanelen te combineren met de toegevoegde waarde van zonnecellen.”

Het bedrijf verwacht de komende twintig maanden de gekleurde gevelpanelen in tien tot vijftien gebouwen in Dubai te installeren. Volgens Hanbali moet elk vierkante meter van een gebouw in Dubai met de zonne-gevel jaarlijks meer dan 200 kilowattuur aan zonne-energie opwekken. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Emirates Insolaire, The National, C.F. Møller | Foto: C.F. Møller (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra