Containers in San Francisco bieden extra kantoorruimte

15-03-2016 19:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De start-up Campsyte heeft in San Fransisco ter demonstratie een kantoor geopend dat is opgebouwd uit oude zeecontainers. De modulaire ruimtes moeten een oplossing bieden voor ongebruikte grond.

Het bedrijf renoveert oude containers tot een functioneel kantoor. Om de werkruimtes te plaatsen, zoekt Campsyte eigenaren van onderontwikkelde percelen. Campsyte verhuurt de containerkantoren in termijnen van een half jaar tot een jaar.

De modulaire kantoorruimtes bieden een oplossing voor de nood aan werkruimte in San Francisco. Volgens het bedrijf zijn de containers een goede locatie voor start-ups die te groot zijn geworden voor gedeelde werkruimtes.

Doordat de werkruimtes modulair zijn gebouwd, is het mogelijk om het kantoor na verloop van tijd ergens anders te plaatsen. Om de ruimtes aan te kleden, wordt er gebruik gemaakt van teruggewonnen hout en gebruikt glas.

Naast het huidige prototype is Campsyte bezig werkruimtes te plaatsen op twee andere locaties in San Francisco. Een van de kantoren krijgt drie verdiepingen en het tweede kantoor krijgt vier verdiepingen.

Deense containers in de haven

In Denemarken heeft architectenbureau Arcgency in 2015 ook oude containers gebruikt om een kantoorpand in de haven van Kopenhagen te creëren. De containeroplossing is volgens het architectenbureau ideaal voor ongebruikte industriële gebouwen en verlaten kades. 

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Hoodline.com, San Francisco Curbed | Foto: Campsyte

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra