Interface opnieuw in de running voor Koning Willem I-prijs

interface

17-03-2016 10:07 | Door: Thijs ten Brinck

Tapijtfabrikant Interface behoort tot de twaalf genomineerden voor de Koning Willem 1 Plaquette. De Koning Willem I Stichting reikt de prijs om de twee jaar uit aan een duurzame onderneming.

Interface is door de vakjury van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap opnieuw geselecteerd.

De Nederlandse tak van de multinational Interface komt volgens de jury in aanmerking voor de onderscheiding vanwege zijn maatschappelijke en succesvolle bedrijfsvoering.

Met programma’s voor direct hergebruik van tapijttegels, en voor het recyclen van plastic uit de oceanen zet de tapijttegelfabrikant sterk in op de circulaire economie.

Tweede kans

Tijdens de laatste finale in 2014 drong de duurzame tapijttegelfabrikant al door tot de laatste drie finalisten. Toen ging de prijs naar energiecoöperatie TexelEnergie

Eerder won het Hengelose bedrijf Normteq de plaquette. Dit bedrijf maakt kantoorgebouwen met innovatieve balkons geschikt voor bewoning.

De Koning Willem I Stichting reikt de Plaquette sinds 2012 uit, naast de prijzen voor grootbedrijven en mkb-ondernemingen die in algemene zin een sterke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Koning Willem I Stichting | Foto: Interface (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra