Architecten ontwikkelen verplaatsbare off-gridwoning

16-03-2016 18:20 | Door: Fitria Jelyta

Het Nederlandse architectenbureau Faro Architecten heeft een mobiele woning ontwikkeld die volledig zelfvoorzienend is in water en energie.

Dat schrijft De Architect. De Tiny T.I.M. (Timber, Independent, Mobile) is een off-gridwoonconcept dat gebruikmaakt van zonnepanelen om bewoners van zowel elektriciteit als warmte te voorzien. Het mobiele huis bestaat uit duurzame materialen als hout en beschikt over een groene gevelwand die water zuivert.

Samen met een regenwateropvangsysteem voorziet het groene waterzuiveringssysteem in voldoende water voor de bewoners. De mobiele woning is verder voorzien van twee kleine windmolens die energie duurzaam moeten opwekken, een warmtepomp en een batterij om de opgewekte energie op te slaan.

Studentenhuisvesting Amsterdam

De architecten hebben het concept in samenwerking met verschillende bedrijven ontwikkeld, waaronder non-profitorganisaties en het bouwbedrijf C. van der Grift. De Tiny T.I.M. wordt in Texel gebruikt als mobiele recreatiewoning.

In Amsterdam komen meerdere Tiny T.I.M.’s op een tijdelijk braakliggend terrein. Dit moet een oplossing bieden voor betaalbare studentenhuisvesting. Om dit woonconcept aan studenten aan te bieden, hebben drie studenten de onderneming Waitlands opgericht. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: De Architect, Waitlands | Foto: Faro Architecten via Waitlands (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra