Google voorziet bedrijfspand van solardak

18-03-2016 07:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Google gaat zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Californië uitbreiden met een duurzame campus. Het gebouw krijgt een dak met geïntegreerde zonnecellen.

Om een nieuw complex van 55.000 vierkante meter te bouwen, diende Google in 2015 een aanvraag in. Nu is het technologiebedrijf met een aangepast ontwerp gekomen. In het nieuwe ontwerp krijgt het dak een laag zonnecellen om energie te genereren. Het bedrijf wil zo een gezonder werkklimaat creëren voor zijn werknemers. Het dak moet ook de luchtkwaliteit, licht en het geluid in het gebouw reguleren.

Het ontwerp van het gebouw is ook vogelvriendelijk. Rondom het gebouw zijn visuele obstakels geplaatst die voorkomen dat de dieren in de buurt komen van het glas. De ramen zijn minder reflecterend, waardoor vogels minder worden aangetrokken tot het glas. Door het complex een zilverachtige kleur te geven, vliegen vogels niet tegen het gebouw.

Groene wegverbinding

Om een verbinding te leggen tussen de verschillende kantoren van Google, wil het bedrijf een Green Loop aanleggen. Door een groene wegverbinding moeten fietsers en voetgangers eenvoudig naar de dichtbij zijnde locaties Charleston Basin en Googleplex kunnen afreizen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: City of Mountain View, International Business Times | Foto: Google

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra