18-03-2016 07:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Google gaat zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Californië uitbreiden met een duurzame campus. Het gebouw krijgt een dak met geïntegreerde zonnecellen.

Om een nieuw complex van 55.000 vierkante meter te bouwen, diende Google in 2015 een aanvraag in. Nu is het technologiebedrijf met een aangepast ontwerp gekomen. In het nieuwe ontwerp krijgt het dak een laag zonnecellen om energie te genereren. Het bedrijf wil zo een gezonder werkklimaat creëren voor zijn werknemers. Het dak moet ook de luchtkwaliteit, licht en het geluid in het gebouw reguleren.

Het ontwerp van het gebouw is ook vogelvriendelijk. Rondom het gebouw zijn visuele obstakels geplaatst die voorkomen dat de dieren in de buurt komen van het glas. De ramen zijn minder reflecterend, waardoor vogels minder worden aangetrokken tot het glas. Door het complex een zilverachtige kleur te geven, vliegen vogels niet tegen het gebouw.

Groene wegverbinding

Om een verbinding te leggen tussen de verschillende kantoren van Google, wil het bedrijf een Green Loop aanleggen. Door een groene wegverbinding moeten fietsers en voetgangers eenvoudig naar de dichtbij zijnde locaties Charleston Basin en Googleplex kunnen afreizen. 

Bron: City of Mountain View, International Business Times | Foto: Google