Sigarettenfabriek maakt plaats voor duurzame prefab-huizen

22-03-2016 19:20 | Door: Fitria Jelyta

Het bedrijf Cubicco gaat een deel van een voormalige sigarettenfabriek in Bergen op Zoom transformeren tot energieneutrale prefab-woningen.

Het West-Brabantse bedrijf Cubicco heeft een modulair bouwconcept ontwikkeld om energieneutrale woningen toegankelijk te maken voor alleenstaanden. Hiermee zegt Cubicco het woningaanbod voor alleenstaanden te vergroten en de wachtlijsten voor sociale huurwoningen te verkorten.

Cubicco maakt bekend een gedeelte van de voormalige Philip Morris-sigarettenfabriek in Bergen op Zoom te transformeren tot energieneutrale woningen. Voor dit project heeft het bedrijf een contract getekend met de gemeente Bergen op Zoom om twintig werklozen in dienst te nemen, schrijft Omroep Brabant.

Energiebesparing door isolatie

In januari van dit jaar heeft Cubicco samen met bouwbedrijf Aan de Stegge Roosendaal de eerste modulaire woning van het bouwconcept in Roosendaal geopend. De woningen van Cubicco beschikken onder meer over zonnepanelen en een systeem dat regenwater opvangt.

Daarnaast bestaat het huis uit duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout. Om het energiegebruik van de woning verder te verlagen, zijn de wanden voorzien van een duurzaam isolatiemateriaal van spuitkurk. Deze coating uit kurkkorrels is geschikt voor zowel thermische isolatie als geluidsisolatie. De spuitkurkcoating is daarnaast waterafstotend en voorkomt, in tegenstelling tot verf, afbladdering van gevels door vocht. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Cubicco, Omroep Brabant | Foto: Cubicco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra