Dura Vermeer beloond voor Nul op de Meter-stapelbouw

23-03-2016 12:15 | Door: Fitria Jelyta

Dura Vermeer heeft portieketageflats in Groningen gerenoveerd naar Nul op de meter-woningen. Hiervoor heeft het bouwbedrijf de Duurzaam Bouwen Awards ontvangen.

In de wijk Paddepoel in Groningen heeft Dura Vermeer 48 woningen een nieuwe gevel gegeven. Deze gevesls zijn over de bestaande gevels geplaatst. Bij de uitvoering van het Nul op de meter-renovatieconcept voor gestapelde bouw maakte het concern gebruik van nieuwe prefab-gevelelementen met polystyreen hardschuim als isolatiemateriaal.

Volgens het bouwbedrijf zijn de prefab-panelen volledig afbreekbaar. “We streven om zoveel mogelijk met alleen prefab-elementen te werken, zodat we binnen vijf dagen alles om een woning kunnen plaatsen”, zegt Ronald Haafkes, vestigingsleider Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo, tegen De Ingenieur.

Binnen vijf dagen naar Nul op de Meter

111.000 woningen Nul op de Meter

De portieketageflats met de 48 woningen zijn voorzien van in totaal 1.100 zonnepanelen op de daken. Daarnaast beschikken de woningen over een warmteterugwin-installatie, warmtepomp, elektrische kookvoorziening en kunststof kozijnen met driedubbel glas.

Het bouwbedrijf heeft het renovatieconcept voor gestapelde bouw uitgevoerd in het kader van het Stroomversnelling-initiatief. Dit netwerk bestaat uit bouwbedrijven, toeleveranciers, woningcorporaties, gemeentes, financiers, netbeheerders en andere partijen die aan de slag gaan om 111.000 Nul op de Meter-woningen in Nederland te realiseren.

Bijna energieneutrale renovatie

Voor het renovatieconcept heeft Dura Vermeer de Duurzaam Bouwen Awards gewonnen, een initiatief van W/E Adviseurs in samenwerking met onder andere de gemeenten Rotterdam, Amersfoort en woningcorporatie Portaal.

Dura Vermeer heeft het energiezuinige renovatieconcept gepresenteerd in het kader van het Europese project Near Zero Energy Renovation (Nezer). In totaal hebben elf bouwconcerns zich ingeschreven om hun innovatieve renovatieconcepten te presenteren. 

Volgens de initiatiefnemers van het Nezer-project zijn voorbeelden van Nul op de meter-renovaties voornamelijk gericht op eengezinswoningen. Zo zegt het consortium bestaande energiezuinige renovatieconcepten te willen toepassen op gestapelde woningen, zoals flatgebouwen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Dura Vermeer, De Ingenieur, Duurzaam Bouwen Awards | Foto: Dura Vermeer (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra