Oud politiebureau getransformeerd tot gezondheidscentrum

24-03-2016 10:15 | Door: Fitria Jelyta

In Bodegraven is een voormalig politiebureau getransformeerd tot een nieuw gezondheidscentrum. Het pand stond drie en een half jaar leeg.

Zorgvastgoedontwikkelaar Estea Capital heeft in samenwerking met het bedrijf Axance het voormalige politiebureau aan de stationsplein in Bodegraven voor een bedrag van € 1,5 mln getransformeerd tot gezondheidscentrum.

‘Het Zorgstation’ biedt ruimte aan huisartspraktijken, fysiotherapeuten en een apotheker. Voor de transformatie stond het voormalige politiebureau uit 1998 drie en half jaar leeg.

Leefbaarheid

“We wilden de leefbaarheid in de omgeving verhogen en hebben met de ombouw rekening gehouden met de functie die het gebouw moet vervullen”, zegt Caspar Wagteveld, directeur van Estea Capital, tegen Vastgoedmarkt. De directeur verwacht in de toekomst meer samenwerkingsprojecten uit te voeren in zorgvastgoed.

De zorgvastgoedontwikkelaar financiert de aankoop, ontwikkelt, verhuurt en exploiteert het centrum. Het bedrijf Axance is verantwoordelijk voor de uitbreiding en inrichting van het pand voor toekomstige huurders. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Vastgoedmarkt, Zorgvisie | Foto: Herry Lawford, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra