VolkerWessels bouwt energieneutraal huis binnen één dag

30-03-2016 12:25 | Door: Fitria Jelyta

In Wateringen realiseren VolkerWessels Vastgoed en BPD twaalf duurzame woningen met het MorgenWonen-concept. Hierdoor zijn de huizen binnen een dag op locatie te bouwen.

Voor het nieuwbouwproject Julia’s Morgen maakt VolkerWessels Vastgoed gebruik van prefab-elementen die naar de bouwlocatie worden vervoerd.  Vervolgens zijn de geprefabriceerde onderdelen binnen een dag in elkaar te zetten.

Zo gebruikt het bouwbedrijf uitwisselbare platformelementen. Volgens VolkerWessels maken deze elementen het mogelijk om snel te bouwen en zowel het bouwafval als hinder tot een minimum te beperken. 

‘Snelle woningen’

BPD is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen en voor de afstemming met de gemeente. 

“Door deze samenwerking kunnen wij supersnel ontwikkelen en deze innovatieve en zeer hoogwaardige woningen snel realiseren”, zegt Wim de Haas, directeur van BPD Ontwikkeling, in een persbericht. “We zien in de markt een groeiende vraag naar duurzame, totaal afgewerkte en ‘snelle woningen’.” Het consortium verwacht op meerdere locaties in Nederland de energieneutrale woningen te bouwen.

Geen energielasten

De woningen van het nieuwbouwproject beschikken over zonnepanelen op het dak, afgewerkte vloeren en trappen, wandafwerking, een complete keuken, een toilet en badkamer. De volledige afwerking en inrichting van de woning nemen nog eens twee weken in beslag. Daarnaast hebben de woningen drielaags isolatieglas, een duurzame warmtepomp en geen gasaansluiting.

Het consortium heeft de woningen verder voorzien van een energiemotor die continu aangeeft hoeveel energie wordt verbruikt en opgewekt. Hierdoor hebben bewoners volgens de bouwconcerns geen energielasten bij normaal verbruik van energie. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: VolkerWessels, BPD | Foto: VolkerWessels, BPD (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra