Start-up zoekt € 30.000 voor extra mobiele kantoorunits

05-04-2016 07:16 | Door: Chris Thijssen

De start-up KantoorKaravaan is een crowdfundingcampagne gestart om zijn vloot mobiele offgrid-werkplekken uit te breiden.

In samenwerking met het ASN Bank-platform Voor de Wereld Van Morgen en Oneplanetcrowd wil KantoorKaravaan € 30.000 ophalen. Het doel is meer mobiele werk- en vergaderlocaties toegankelijk te maken voor bedrijven en zzp’ers.

Nadat de start-up in 2015 zijn prototyping-jaar heeft afgerond, is het naar eigen zeggen tijd om zowel kwalitatief als kwantitatief een slag te maken. Zo wil KantoorKaravaan in 2016 uitbreiden van twee naar minimaal zes rollende kantoorunits. Deze bevatten wifi, zonnepanelen, LED-verlichting, een bureau en een sofa.

Crowdfunding

De units moeten op twee ‘vaste’ locaties in Nederland komen te staan. Ook maakt de start-up een tour langs verschillende landgoederen en natuurgebieden, om bedrijven, zpp’ers en natuurbeheerders kennis te laten maken met KantoorKaravaan.

Investeerders die via de crowdfundingcampagne geld steken in KantoorKaravaan dragen onder meer bij aan het ombouwen van een 50-jaar oude caravan tot een high-tech buitenkantoor. In ruil daarvoor ontvangen de investeerders een korting van 25 tot 35 procent op een werkplek in een van de mobiele kantoren van de start-up.  

Vanaf midden april staat KantoorKaravaan op Landgoed Roggebotstaete in de Noordoostpolder en in het Amsterdamse Bos. Ook zijn de te crowdfunden units te vinden op Fabcity, de campus voor stedelijke innovators. De start-up streeft ernaar om locaties verspreid over heel Nederland te realiseren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: KantoorKaravaan, Oneplanetcrowd

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra