Woningcorporatie plaatst zonnepanelen op 3.000 woningen

05-04-2016 13:50 | Door: Fitria Jelyta

De Gelderse woningcorporatie De Kernen plaatst tot en met 2018 27.000 zonnepanelen op 3.000 van haar huurwoningen. Hierdoor moeten de woningen een energielabel B of hoger krijgen.

Met dit grootschalige project zegt De Kernen de landelijke afspraak te willen nakomen om de huurwoningvoorraad op gemiddeld energielabel B uit te laten komen. Eerder heeft de woningcorporatie 420 woningen van zonnepanelen en verbeterde isolatie voorzien. Hiermee zegt De Kernen voor 2018 de energielabel van de woningvoorraad naar B of hoger te realiseren.

Voor dit project heeft De Kernen een interne projectgroep opgericht die onder meer verantwoordelijk is voor de aannemersselectie en communicatie met bewoners. Met de plaatsing van negen zonnepanelen per woning verwacht De Kernen dat huurders € 22 tot € 30 op elektriciteitskosten besparen.

‘Energiebespaarwedstrijd’

De Gelderse woningcorporatie is actief in 36 dorpen van de gemeentes Druten, Maasdriel, Neerijnen, West Maas en Waal, Wijchen en Zaltbommel. Volgens De Kernen moeten 3.400 van haar 4.500 woningen vanaf 2018 beschikken over zonnepanelen.

Naast het plaatsen van zonnepanelen, zegt de corporatie haar klanten te stimuleren om zoveel mogelijk energie te besparen. Hiervoor organiseert De Kernen een ‘energiebespaarwedstrijd’ en doet de corporatie onderzoek naar hoe energiezuinig gedrag structureel gestimuleerd kan worden.

Huurverhoging

In 2014 heeft de woningcorporatie een extra huurverhoging van 1 procent ingevoerd. In combinatie met lage rentes op nieuwe leningen en een streng financieel beleid zegt De Kernen het mogelijk te maken om energiezuinige maatregelen toe te passen op de woningen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: De Kernen | Foto: Bernd Sieker, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra