Ymere biedt kosteloos zonnepanelen aan 8.500 woningen

07-04-2016 07:15 | Door: Fitria Jelyta

Woningcorporatie Ymere werkt samen met de bedrijven Klomp en Patina om de komende jaren minimaal 8.500 huurwoningen van zonnepanelen te voorzien.

Voor de plaatsing van de zonnepanelen heeft de woningcorporatie het zogeheten Energy Service Company (Esco)-contract ondertekend. Hiermee besteedt Ymere de energievoorziening en het management daarvan aan externe partijen, zoals Klomp en Patina.

Met de Esco zegt Ymere de zonnepanelen kosteloos aan haar huurders te kunnen bieden. Via de webshop “Woningverbetering op Maat” kunnen huurders zelf beslissen of zij gebruik willen maken van het aanbod. De plaatsing van zonnepanelen leidt volgens Ymere tot een besparing van € 60 per jaar op de energiekosten.

Servicekosten besparen

Daarnaast zegt de corporatie met dit project bij te dragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot per woning en leveren de zonnepanelen een energielabelstap per woning op. In de toekomst verwacht Ymere de Esco uit te breiden om ook ledverlichting in de algemene ruimtes van woningcomplexen te plaatsen. Hierdoor kunnen huurders ook besparen op de servicekosten.

Volgens de woningcorporatie maakt de Esco het mogelijk om de zonnepanelen aan te bieden in de regio’s Amsterdam, Haarlem, Almere en Weesp. Eerder heeft het bedrijf Tegenstroom zonnepanelen op 1.000 daken van Ymere in de regio Haarlemmermeer geplaatst. Deze partij werkt echter alleen in de gemeente Haarlemmermeer.

27.000 zonnepanelen

Ook de Gelderse woningcorporatie De Kernen maakt bekend zonnepanelen te plaatsen op haar huurwoningvoorraad. Tot en met 2018 plaatst De Kernen 27.000 zonnepanelen op 3.000 van haar huurwoningen. Hiervoor heeft de corporatie een extra huurverhoging van 1 procent ingevoerd in combinatie met lage rentes op nieuwe leningen en een streng financieel beleid. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Ymere, Energy Service Company | Foto: Bernd, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra