China krijgt energiezuinige toren Greenland Center

09-04-2016 09:10 | Door: Fitria Jelyta

In de Chinese miljoenenstad Wuhan verrijst een groene toren met kantoor- en woonruimtes. Het Greenland Center moet 51 procent energiezuiniger zijn dan traditionele gebouwen in China.

Het Greenland Center naar het ontwerp van Amerikaans architectenbureau Adrian Smith + Gordon Gill Architecture (AS+GG) beschikt over 120 verdiepingen en 300.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte. Naast woon- en kantoorruimtes, biedt de 636 meter hoge wolkenkrabber plaats aan het Ritz Carlton hotel.

Aan de onderkant van de toren plaatsen de ontwikkelaars luchtgaten om de windbelasting op het hoge gebouw te beperken. Door de windbelasting op deze manier te reduceren en het gebouw zodanig te verstevigen, zeggen de architecten minder bouwmaterialen nodig te hebben om de toren te realiseren. Dit draagt bij aan een vermindering van de CO2-utistoot, stelt AS+GG.

Water hergebruiken voor koeling

Het Greenland Center zal beschikken over een installatie die warmte terugwint om de lucht die het gebouw binnenkomt te koelen of te verwarmen. Daarnaast krijgt de wolkenkrabber een grijswatersysteem dat water voor het douchen en het wassen van kleding in het hotel hergebruikt voor de koeling van het gebouw.

Waterbesparende kranen en slimme verlichting moeten verder bijdragen aan de energiebesparing in het gebouw. Zo zeggen de architecten het Greenland Center tot 51 procent energiezuiniger te maken dan traditionele gebouwen in China. Naar verwachting wordt het hoge gebouw in Wuhan in 2017 opgeleverd.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: AS+GG | Foto: AS+GG (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra