Verduurzamingsplatform voor vastgoed haalt € 600.000 op

13-04-2016 09:04 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse start-up Bleeve heeft tijdens een investeringsronde € 600.000 opgehaald. Via een online platform wil het bedrijf bestaande woningen grootschalig verduurzamen.

Het online platform Bleeve.nl geeft woningeigenaren inzicht in welke energiezuinige maatregelen het meest geschikt zijn voor hun woning. Zo krijgt de gebruiker van de site informatie over de benodigde investeringskosten, het rendement en de terugverdientijd bij verduurzaming van het vastgoed.

Transparant reviewsysteem

De start-up adviseert woningeigenaren op basis van onder andere satellietbeelden en open databronnen, zoals het CBS en het Kadaster. Daarnaast zegt Bleeve hen te helpen bij het vinden van een betrouwbare leverancier of installateur van bijvoorbeeld zonnepanelen. Dit doet de start-up via een transparant reviewsysteem op het platform.

In het reviewsysteem stelt Bleeve een groeiend aantal installatiebedrijven beschikbaar die door andere huiseigenaren zijn beoordeeld. Vervolgens kan de gebruiker van het platform een offerte opvragen bij maximaal drie installateurs die in de directe omgeving actief zijn. Met de Bleeve-garantie stelt het bedrijf woningeigenaren automatisch te kunnen verzekeren tegen eventuele problemen die tijdens of na de installatie ontstaan.

Game changer verduurzaming woningen

Tijdens een eerste investeringsronde is de start-up erin geslaagd om € 600.000 aan durfkapitaal op te halen bij onder andere Stichting Doen. “Energiebesparing bij huiseigenaren op grootschalig niveau blijft tot nu toe achter”, zegt Alexander van der Have, programma manager bij Stichting Doen. “Bleeve heeft de potentie dit te veranderen en een game changer te worden die de markt opschudt en openbreekt.”

In het afgelopen jaar is Bleeve door het Amsterdamse bedrijf Rockstart als een van de start-ups geselecteerd om deel te nemen aan het Smart Energy Accelerator Program. In dit programma stelt Rockstart een netwerk van organisaties, kantoorruimte en startkapitaal beschikbaar aan de geselecteerde start-ups.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bleeve | Foto: woodleywonderworks, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra