Zonnepanelen delen op gemeentelijke daken in Rotterdam

15-04-2016 07:35 | Door: Fitria Jelyta

Samen met crowdfundingplatform Zonnepanelendelen werkt de gemeente Rotterdam aan de optimale benutting van zonne-energie in de stad. Hiervoor stelt Rotterdam haar gemeentelijk vastgoed beschikbaar.

In deze samenwerking stelt de Rotterdamse gemeente haar maatschappelijk vastgoed, zoals gymzalen en scholen, beschikbaar om zonne-energie in de stad op te wekken. Met een crowdfundingactie maakt het platform Zonnepanelendelen het voor de inwoners van Rotterdam mogelijk om bij te dragen aan het initiatief en om zonne-energie optimaal te benutten.

"De komende jaren zoveel mogelijk stroom opwekken via zonnepanelen"

Zonnepanelenprestaties

Zo kunnen inwoners vanaf € 25 deelnemen aan de crowdfundingactie en wordt de opgewekte zonne-energie lokaal gebruikt. Deelnemers aan het project kunnen vervolgens online inzicht krijgen in de prestaties van de zonnepanelen. Ieder jaar ontvangen deelnemers de opbrengst van hun aandeel in het project met een looptijd van vijftien jaar.

“Ons doel is om de komende jaren zoveel mogelijk stroom voor de stad op te wekken via zonnepanelen”, zegt Wethouder Langenberg, in een persbericht. “Door dit soort projecten op onze gymzalen en scholen zorgen we ervoor dat alle Rotterdammers mee kunnen profiteren van zonne-energie.”

Rotterdam verwacht het eerste zonnedak te realiseren op de gymzaal de Aalreep 20, waar de gemeente zeventig zonnepanelen wil plaatsen.

Zon op Zorg

Eerder startte Zonnepanelendelen samen met duurzaamheidsorganisatie Urgenda en woningcorporatie Habion een crowdfundingactie om meer zonnepanelen op zorghuizen te plaatsen. Zo heeft het consortium 512 zonnepanelen geplaatst op het dak van woonzorgcentrum de Benring in de Gelderse plaats Voorst.

Volgens de initiatiefnemers zijn zorghuizen met zonnepanelen in Nederland nog vrij schaars, terwijl zorghuizen relatief veel energie gebruiken. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Zonnepanelendelen, Gemeente Rotterdam | Foto: Zonnepanelendelen (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra