Hemel(s)water hoort bij stad van de toekomst

20-04-2016 07:15 | Door: Fitria Jelyta

Het waterzuiveringssysteem Hemel(s)water vangt regenwater op en reinigt het tot schoon drinkwater. Deze innovatie is tijdens de Amsterdamse Innovation Expo beloond met een prijs van € 20.000.

Met het Hemel(s)water-systeem zegt het bedrijf Water Innovation Consulting (WIC) oplossing te bieden bij wateroverlast als gevolg van hevige regenbuien en piekafvoer via de riolering te kunnen voorkomen. Het waterzuiveringssysteem bestaat uit een ultafiltratiemembraan en een opslagtank die opgeloste stoffen en bacteriën, zoals legionella, in regenwater afscheidt. Dit levert volgens WIC schoon drinkwater op.

'Geen chemicaliën voor het produceren van drinkwater uit regenwater'

Stad van de Toekomst

Voor Hemel(s)water heeft WIC de prijs van de Challenge Stad van de Toekomst gewonnen tijdens de tweejaarlijkse Innovation Expo in Amsterdam en ontvangt daarmee een geldbedrag van € 20.000.

De Challenge Stad van de Toekomst is een initiatief van de Agenda Stad, de Innovatie-estafette 2016 in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Kennisland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Hiermee zegt het consortium stadsvernieuwers te helpen bij het realiseren van hun initiatieven.

Verplaatsbaar huis

Het Hemel(s)water-systeem is onder andere toegepast in de Heijmans One, een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens dat op de tijdelijke campus FabCity in Amsterdam wordt tentoongesteld.

Eerder is het systeem toegepast in het Ecodorp in de Brabantse plaats Boekel. Uit dit pilotproject is gebleken dat het gezuiverde regenwater veel schoner is dan leidingwater. Daarnaast gebruikt het systeem geen chemicaliën voor het produceren van drinkwater en levert het geen CO2-uitstoot of reststromen op, stelt WIC. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Challenge Stad van de Toekomst, Water Innovation Consulting | Foto: Pavlina Jane, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra