San Francisco verplicht zonnepanelen op nieuwbouw

22-04-2016 12:29 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse stad San Francisco heeft deze week een nieuwe wetgeving aangenomen waarin ze de plaatsing van zonnepanelen op nieuwe gebouwen verplicht.

Dat schrijft The Guardian. De wetgeving schrijft voor dat alle nieuwe gebouwen met tien verdiepingen of minder vanaf 2017 gebruik moeten maken van zonnepanelen of zonnecollectoren voor de energievoorziening.

De nieuwe regelgeving borduurt voort op de bestaande wetgeving van de Californische staat, die eist dat alle nieuwe gebouwen voor minstens 15 procent worden blootgesteld aan zonlicht. Dit moet het aantrekkelijker maken voor gebouweigenaars om zonnepanelen op de gebouwen te plaatsen.

Klimaatverandering bestrijden

Met het doorvoeren van de nieuwe regelgeving wil de Californische stad de strijd aangaan met klimaatverandering. Zo heeft San Francisco zich tot doel gesteld om in 2020 100 procent van zijn elektriciteit duurzaam op te wekken.

Naast de nieuwe wet om zonnepanelen op nieuwe gebouwen te plaatsen, werkt San Francisco aan regelgeving om daken te gebruiken als regenwateropslagplaats. Door beplanting op de daken te plaatsen, verwacht het stadsbestuur de luchtkwaliteit in San Francisco te verbeteren.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The Guardian | Foto: Matt Biddulph, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra