Huis van gerecyclede PET-flessen biedt natuurlijke koeling

24-04-2016 09:04 | Door: Fitria Jelyta

Canadese ondernemer Robert Bezeau gebruikt duizenden gerecyclede PET-flessen om in Panama huizen te bouwen.

Met het project Plastic Bottle Village bouwt Bezeau in samenwerking met lokale ondernemers en architecten 120 huizen uit gerecyclede PET-flessen. Het project begon als een recyclinginitiatief, waarmee de ondernemer naar eigen zeggen in 1,5 jaar meer dan 1 miljoen plastic flessen verzamelde. 

Energie besparen met natuurlijke koeling

Volgens Bezeau zijn de gerecyclede flessen geschikt om te gebruiken als isolatiemateriaal voor de woningen. In het warme klimaat biedt het ‘plastic huis’ natuurlijke koeling, waardoor bewoners geen airconditioning hoeven aan te schaffen. Dit draagt bij aan een aanzienlijke energiebesparing.

De eerste woning van Plastic Bottle Village is in 2015 opgeleverd in de Panamese provincie Bocas del Toro. Dit jaar verwacht Bezeau de andere huizen van het woonproject te realiseren.

10.000 plastic flessen

Voor het bouwen van de huizen gebruikt de initiatiefnemer een metalen frame, dat hij met de plastic flessen vult. Zo bestaat de eerste woning van Plastic Bottle Village uit 10.000 gerecyclede plastic flessen. 

Door de gerecyclede PET-flessen in te zetten als bouwelement, wil Bezeau voorkomen dat het plastic als afvalstroom in verbrandingsovens of op vuilstortplaatsen belandt. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Plastic Bottle Village, Inhabitat | Foto: Plastic Bottle Village (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra