Kantoor Royal HaskoningDHV als duurzaamste beoordeeld

25-04-2016 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Het hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV in Amersfoort is energiezuinig en behoort met een Breeam-certificaat tot een van de duurzaamste bestaande gebouwen van Nederland.

Het advies- en ingenieursbureau heeft in 2013 zijn hoofdkantoor in Amersfoort gerenoveerd. Zo beschikt het 40 jaar oude pand over koeling- en verwarmingsinstallaties die efficiënter gebruikmaken van energie. Ook kunnen de installaties restwarmte en vocht terugwinnen voor hergebruik.

Jaarlijks € 120.000 besparen aan energiekosten

CO2-reductie

Het gebouw is verder voorzien van een volledig transparante glazen gevel die een betere daglichttoetreding combineert met zongestuurde lichtwering.

Volgens Royal HaskoningDHV levert de renovatie op die manier zowel comfortverhoging als energiebesparing op. Mede door de energiezuinige installaties is het hoofdkantoor van energielabel D naar A gegaan. Daarnaast is het concern dankzij de renovatie erin geslaagd om de energiekosten jaarlijks met € 120.000 te verlagen en 430 ton minder CO2 uit te stoten.

Duurzaamheidscertificaat

Het duurzame hoofdkantoor heeft een Breeam-NL In-Use duurzaamheidscertificaat ontvangen van netwerkorganisatie Dutch Green Building Council (DGBC). Hiermee voldoet het gerenoveerde pand aan hoge duurzaamheidseisen op het gebied van onder andere water, energie, transport en gezondheid.

“De renovatie was een aftrap voor de verduurzaming van ons vastgoed en gebruiksprocessen en dit is nu beloond met een Breeam-certificaat”, zegt Frits Smedts, directeur Procurement & Facility management bij Royal HaskoningDHV. “Ik ben enorm trots op het resultaat en verwacht dat het gebouw weer tientallen jaren meekan.”

“Met de toepassing van het Breeam-NL keurmerk hebben we een gemeenschappelijke duurzaamheidstaal”, zegt Annemarie van Doorn, directeur van DGBC in een interview met DuurzaamBedrijfsleven media. De directeur ziet de certificeringen vooral als een handboek dat door verschillende partijen moet worden gebruikt om een duurzaam gebouw te realiseren. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Royal HaskoningDHV, RVO.nl | Foto: Royal HaskoningDHV (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra