Bedrijven sluiten betonkringloop voor A9 bij Badhoevedorp

29-04-2016 07:28 | Door: Fitria Jelyta

De bedrijven Oskam Sloopwerken, Rewinn en Mebin sluiten de betonkringloop voor de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Het hergebruikte betonpuin wordt verwerkt in nieuwe viaducten.

Dat schrijft Grond, Weg en Waterbouw. In opdracht van Oskam Sloopwerken verwerkt betonrecyclingbedrijf Rewinn het gesloopte betonpuin van de huidige bruggen en viaducten op de A9 tot granulaten. De betongranulaten worden door betonmortelfabrikant Mebin gebruikt als zand- en grindvervanger voor nieuw beton.

Zo wordt het puin dat vrijkomt bij de omlegging van de A9 omgezet tot grondstoffen die hoogwaardig worden hergebruikt. Dit leidt volgens de bedrijven tot minder bouwafval en minder gebruik van primaire bouwstoffen. Daarnaast leidt de strategische ligging van Rewinn en Mebin tot een vermindering van de CO2-uitstoot over de weg.

Circulair beton

Het duurzame beton wordt geleverd aan het project BadhoeverBogen om er nieuwe viaducten van te maken, die op de A9 worden geplaatst. Met het hergebruik van gesloopte betonpuin zeggen de bedrijven bij te dragen aan de circulaire economie.

De Omlegging A9 Badhoevedorp omvat onder andere de aanleg van tien viaducten, aanleg van bredere nieuwe A9 en het vernieuwen van de bestaande aansluiting. Naar verwachting worden de werkzaamheden in 2018 afgerond. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Grond, Weg en Waterbouw | Foto: Philip Menke, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra