Garantie op energiebesparing in duurzaam vastgoed

03-05-2016 10:25 | Door: Fitria Jelyta

Croonwolter&dros gaat samen met ingenieursadviesbureau Sweco gaat onnodig energieverbruik tegen in twintig gebouwen van vastgoedbelegger NSI.

Voor de gegarandeerde energiebesparing heeft NSI voor de komende vier jaar een energieprestatiecontract afgesloten met de twee partijen. Met een jaarlijkse energiebesparing van 7 procent in twintig gebouwen in het vastgoedportefeuille van NSI, willen de bedrijven bijdragen aan het verduurzamen van vastgoed.

“De garantie op de energiebesparing zorgt dat zeker is dat de kosten van een energieprestatiecontract binnen de looptijd gedekt worden door de bespaarde energiekosten”, zegt Fabio Pisano, energieconsultant van Croonwolter&dros.

Kostenefficiënt energie besparen

In dit project gaan Croonwolter&dros en Sweco het energieverbruik van de twintig gebouwen in kaart brengen en analyseren. Vervolgens worden er maatregelen toegepast die onnodig verbruik van energie tegengaan. Volgens de energieconsultant hebben deze maatregelen een korte terugverdientijd.

Pisano: “Zo kan NSI kostenefficiënt energie besparen: goed voor de portemonnee, de eindgebruiker en het milieu.” Met de ondertekening van het energieprestatiecontract zeggen de bedrijven invulling te geven aan de duurzaamheidsprestaties van NSI. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Croonwolter&dros, Sweco | Foto: Asparukh Akanayev, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra