Woningcorporaties verduurzamen 111.000 woningen

Woningcorporaties verduurzamen 111.000 woningen

21-06-2013 11:47 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Woningcorporaties en bouwbedrijven hebben donderdag afgesproken 111.000 woningen met een hoog energiegebruik te gaan verduurzamen.

De woningen zullen na de renovaties aanzienlijk minder energie verbruiken. De woningcorporaties willen die toekomstige besparing op energie gebruiken om de investeringen terug te verdienen, waardoor de woonlasten voor de meeste huurders dus gelijk zullen blijven.

Het plan is onderdeel van het initiatief ‘Stroomversnelling’, waaraan momenteel vier bouwbedrijven en zes woningcorporaties meedoen. Volgens de corporaties kunnen de renovatiekosten laag gehouden worden door de grote schaal van het project. De corporaties schatten de investeringen op €60.000 per woning, waarmee de totale investering uitkomt op ruim €6,5 mrd.

Bron: economienieuws Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra