Amsterdamse sportverenigingen investeren in duurzaamheid

15-05-2016 09:01 | Door: Fitria Jelyta

Buitensportverenigingen in Amsterdam investeren gezamenlijk bijna € 1 mln in duurzame maatregelen als isolatie, LED-verlichting en energiezuinige verwarming.

Dat maakt de gemeente Amsterdam bekend. Naar aanleiding van de duurzaamheidsscans vanuit de gemeente en de Rijkssubsidie EDS (Energiebesparing en Duurzame energie Sportaccommodaties) zijn de cijfers verzameld. 76 van de in totaal 176 buitensportverenigingen in Amsterdam hebben gebruikgemaakt van de duurzaamheidsscan.

Op dit moment hebben de Amsterdamse buitensportverenigingen al ruim € 350.000 geinvesteerd in duurzame maatregelen. Na de toekenning van de EDS-subsidie wordt de komende periode nog eens € 620.000 geinvesteerd. Dit leidt tot een CO2-reductie van 440 ton per jaar, stelt de gemeente Amsterdam.

Subsidiebudget van € 6 mln

Met de EDS-subsidieregeling kunnen sportverenigingen- en stichtingen hun energieverbruik verminderen. Voor het aanvragen van de subsidie heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een handleiding beschikbaar gesteld. Jaarlijks stelt RVO.nl maximaal € 125.000 per subsidieaanvraag beschikbaar, met een subsidiebudget van € 6 mln.

Eerder hebben enkele sportclubs stappen genomen om energie te besparen. Zo beschikt het clubgebouw van voetbalclub Arsenal in Amsterdam over 140 zonnepanelen en LED-verlichting, waardoor de elektriciteitsrekening halveerde.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gemeente Amsterdam, RVO.nl | Foto: Fredrik Rubensson, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra