Woningcorporatie wil energiezuinige koelkasten huren

19-05-2016 12:23 | Door: Fitria Jelyta

Met het FridgeLease-concept kunnen studenten oude koelkasten vervangen door energiezuinige exemplaren. De Eindhovense woningcorporatie Vestide wil dit leaseconcept toepassen om woningen te verduurzamen.

Dat schrijft de website Cursor. Drie studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben het FridgeLease-concept bedacht tijdens de Energy Challenge, een competitie met als doel het studentenleven binnen tien jaar duurzamer te maken. Woningcorporatie Vestide heeft interesse om het leaseconcept toe te passen in zijn studentenhuisvesting, maar ook in andere woningen.

Naast het huren van koelkasten, kunnen bewoners met FridgeLease ook toegang krijgen tot andere apparaten, zoals wasmachines of LED-verlichting. “Vestide gaat de mogelijkheden van FridgeLease bekijken, evenals een breed project om energiebewustzijn te realiseren op de campus”, zegt Titus Kervezee, een van de organisatoren van de Energy Challenge, tegen Cursor.

Voor de FridgeLease wonnen de bedenkers de hoofdprijs van de Energy Challenge. Daarvoor ontvingen zij € 1.500. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Cursor | Foto: U.S. Department of Agriculture, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra