Ecocasco levert duurzame en zuinige woning goedkoper op

23-05-2016 18:45 | Door: Fitria Jelyta

Het bouwbedrijf Ecocasco heeft een verplaatsbaar en demontabel casco ontwikkeld voor energiezuinige woningen. Hiermee zegt het bedrijf 20 procent van de ruwbouwkosten te besparen.

Door gebruik te maken van tweede-generatie-hout of betonskelet bouw, zegt Ecocasco minder beton of hout te gebruiken bij de realisatie van het casco. Hierdoor is de constructie lichter dan de traditioneel gebouwde casco’s.

De lichtgewicht constructie maakt het mogelijk om de transportkosten en CO2-uitstoot te verminderen en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Dit leidt ook tot een besparing van 20 procent op de cascokosten, stelt het bedrijf. Daarnaast kan de ruwbouw van de woning worden voorzien van installaties als warmtepomp, zonnecellen of zonneboiler om de energie-efficiëntie te verhogen.

Sneller bouwen

Afhankelijk van het aantal verdiepingen kan Ecocasco woningen met 3 tot 5 kamers van 13,85 vierkante meters opleveren. Het bedrijf heeft inmiddels de eerste aanvragen van woningbouwcorporaties binnengekregen. De woningbouwcorporaties willen het standaard casco gebruiken voor de opvang van statusgerechtigde asielzoekers.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Ecocasco | Foto: Ecocasco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra