Maastricht plaatst 1.835 zonnepanelen op congrescentrum

24-05-2016 09:10 | Door: Fitria Jelyta

In opdracht van de gemeente Maastricht plaatst het bedrijf Rooftop Energy 1.835 zonnepanelen op het dak van het beurs- en congrescentrum MECC Maastricht.

Het zonnedak heeft een oppervlak van bijna 5.000 vierkante meter en moet 450.000 kilowattuur energie opwekken. Daarmee voorziet de installatie voor 21 procent van de totale elektriciteitsbehoefte van het gebouw. MECC Maastricht verwacht jaarlijks 250.000 kilo CO2-uitstoot te reduceren met het zonnedak.

“Met het plaatsen van de zonnepanelen, nemen wij als Green Key organisatie onze verantwoordelijkheid door ons energieverbruik niet alleen zoveel mogelijk te beperken, maar ook te verduurzamen”, zegt Rob van de Wiel, directeur van MECC Maastricht, in een persbericht. Het beurs- en congrescentrum heeft voor dit project een SDE+ subsidie ontvangen van het Rijk.

Klimaatneutraal Maastricht

Met de installatie van de zonnepanelen zegt het congrescentrum bij te dragen aan de ambitie van de gemeente Maastricht om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om dit doel te behalen, heeft de gemeente Maastrichtse Energieakkoorden afgesloten met verschillende partners uit de stad. In dit zijn afspraken en maatregelen vastgelegd om de CO2-uitstoot van gebouwen te verminderen en energieverspilling tegen te gaan. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: MECC Maastricht | Foto: MECC Maastricht (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra