Interface: ‘Tapijttegels World Woven blijven dicht bij natuur’

02-06-2016 07:08 | Door: Fitria Jelyta

Interface introduceert zijn nieuwe collectie tapijttegels. Net als andere producten van de tapijttegelfabrikant is ook deze collectie gemaakt van handgeweven stoffen en 100 procent gerecycled nylon.

Voor de productie van de zogeheten World Woven-collectie haalt Interface inspiratie uit klassieke stoffen uit de hele wereld. De World Woven-collectie is ontworpen door David Oakey, de exclusieve product designer van Interface. Volgens de tapijttegelfabrikant staat hij bekend om zijn duurzame designs en de introductie van de biomimicry.

“Wat handgeweven stoffen zo mooi maakt, is het feit dat ze dicht bij de natuur staan”, zegt Oakey. “World Woven brengt niet ‘de natuur naar binnen’, maar zorgt juist voor een comfortabel en huiselijk gevoel en biedt uitgebreide combinatiemogelijkheden.”

Groene energie

In de nieuwe collectie gebruikt Interface vloerelementen van 25 bij 100 centimeter. Deze Skinny Planks zijn gemaakt in fabrieken die grotendeels op groene energie draaien. Als onderdeel van het project Mission Zero is nu al meer dan 90 procent van de energie die Interface wereldwijd verbruikt afkomstig van duurzame bronnen.

Tijdens het Design District op woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juni is de World Woven-collectie van Interface te zien in Zaandam. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Interface | Foto: Interface (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra