Nederlandse start-up maakt gebouwen flexibel met ‘ritswand’

01-06-2016 14:15 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse start-up CircuInvest heeft een herbruikbaar wandsysteem ontwikkeld dat bestaande gebouwen flexibel maakt door nieuwe ruimtes zonder gereedschappen in te passen.

CircuInvest koppelt wanden aan elkaar door gebruik te maken van een ritsverbinding. Deze circulaire wandsystemen worden los van vloeren, binnengevels en plafonds geplaatst en voorkomen op die manier schade aan het bestaande gebouw. Daarnaast vergt de bouw van de modulaire wanden minder tijd, doordat er geen gebruik wordt gemaakt van gereedschappen.

Duurzame klimaatoplossing

De zogeheten ritswanden leveren afzonderlijke units op, waarvan de wanden, panelen en plafonds voortdurend herbruikbaar en uitwisselbaar zijn. Na het plaatsen van de ritswanden, krijgen de units een plug-and-play-elektrificatie, verlichting en een duurzame klimaatoplossing. Door gebruik te maken van materialen als hout en mos zijn de wandsystemen van CircuInvest milieuvriendelijk, stelt het bedrijf.

De start-up heeft inmiddels 150 units uit de ritswanden verkocht en verwacht in de toekomst meer opdrachten te krijgen. CircuInvest zegt zijn producten de komende jaren verder te ontwikkelen en nieuwe circulaire concepten op de markt te brengen. 

Bekijk hieronder hoe het circulaire wandsysteem van CircuInvest werkt:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: CircuInvest | Foto: CircuInvest (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra