Braziliaans viaduct duurzaam met hangende planten

02-06-2016 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Architecten hebben een masterplan ontwikkeld om het viaduct Minhocão in São Paulo te verduurzamen met onder meer hangende planten die de luchtkwaliteit moet verbeteren.

Het 3,5 kilometer lange viaduct was in 1971 gerealiseerd. Ondanks dat het viaduct dagelijks tussen 9:30 en 6:30 wordt afgesloten voor auto’s, is Minhocão een van de meest vervuilende gebieden in de Braziliaanse plaats São Paulo. Hiervoor zegt het architectenbureau Triptyque Architecture een oplossing te hebben gevonden. Zo moeten hangende planten onder het viaduct de luchtkwaliteit verbeteren.

Het viaduct wordt verder voorzien van een natuurlijk irrigatiesysteem dat de planten van water voorziet. Door het viaduct te vergroenen, verwachten de architecten de CO2-uitstoot en uitlaatgassen van het verkeer met 20 procent te verminderen. De architecten zeggen de hangende planten te selecteren op basis van hun capaciteit om CO2-uitstoot te absorberen.

Leefbaarheid

Ook wordt er bij de gebiedsontwikkeling rekening gehouden met voldoende daglicht voor de planten. Daarnaast moet het Minhocão ruimte bieden voor winkels, restaurants en culturele activiteiten om de leefbaarheid van de stad te vergroten. 

Bekijk hieronder meer over het masterplan Minhocão Marquise: 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Inhabitat, Designboom | Foto: Triptyque Architecture (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra