EU: duurzaam bouwen is meer dan energie besparen

EU: duurzaam bouwen is meer dan energie besparen

17-07-2013 12:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Europese Commissie wil naast energieverbruik ook factoren als watergebruik, grondstoffengebruik en afvalproductie mee gaan nemen bij het beoordelen van gebouwen op hun duurzaamheid.

Op 10 juli startte de Europese Commissie een onderzoek naar de totale milieu-impact van het bouwen, gebruiken en slopen van gebouwen. Het doel is om bij het certificeren van gebouwen te gaan kijken naar meer dan alleen energieverbruik. De resultaten van het onderzoek moeten begin 2014 bekend zijn.

Ongeveer 40 procent van alle Europese energie gaat op aan gebouwen. Geen wonder dus dat de Europese Unie aandacht besteedt aan de energie-efficiëntie van gebouwen om energiebesparing en CO2-reductie te bewerkstelligen.

Maar energie-efficiëntie wordt vaak ten onrechte gezien als de enige belangrijke factor bij verduurzaming. Voorstanders van duurzaam bouwen zijn daarom ook blij met het voornemen van de Europese Commissie om ook andere factoren mee te nemen bij het beoordelen van gebouwen op duurzaamheid.

'We zijn enthousiast dat de Commissie nu verder kijkt dat energie-efficiëntie,' zegt James Drinkwater van de World Green Building Council (WGBC). 'Het zou een enorme gemiste kans zijn wanneer gebouwen alleen gereguleerd zouden worden op basis van energie-efficiëntie.'

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra