Arena hapert niet op tv dankzij slimme LED's van Philips

10-06-2016 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Als innovatiepartner van de Amsterdam Arena verlicht Philips Lighting het voetbalstadion met energiezuinige LED's. Dat moet het entertainmentniveau bij bezoekers en kijkers thuis verhogen.

De LED-verlichting is volgens Philips ’s werelds eerste LED-sportveldverlichting die voldoet aan de strenge eisen van internationale televisiezenders en sportfedraties. Doordat het licht feller is dan de huidige verlichting, treden er tijdens slowmotionbeelden op televisie geen haperingen op, schrijft het Parool.

Innoverende lichtprojecten

Daarnaast kan het verlichtingssysteem specifieke delen van het stadion uitlichten tijdens evenementen en beschikt de LED-verlichting van Philips Lighting over een bredere kleurvariatie. In de komende jaren en in aanloop naar het EK 2020 werken Amsterdam Arena en Philips Lighting samen om meer innoverende lichtprojecten te realiseren.

“Wij zijn trots op deze samenwerking en we hebben de ambitie om gezamenlijk een wereldwijd voorbeeld neer te zetten waarbij de bezoekerservaring, duurzaamheid en flexibiliteit van het totale verlichtingssysteem de nieuwe standaard gaan worden”, zegt Henk Markerink, directeur van de Amsterdam Arena. Naar verwachting wordt de LED-veldverlichting eind 2016 in gebruik genomen.

Verbouwing

Vorig jaar maakte de directie van de Amsterdam Arena bekend het stadion te verbouwen. Hiervoor is € 50 mln beschikbaar gesteld. Daarmee krijgt het stadion duurzame elementen, waarmee de kwaliteit en service voor bezoekers volgens de directie aanzienlijk worden verbeterd.

Zo krijgt de Arena een nieuwe gevel met extra zonnecellen en wordt er regenwater opgevangen voor gebruik in de sanitaire voorzieningen. Ook de binnenkant van het stadion wordt uitsluitend verlicht met energiezuinige LED-verlichting.

‘FC Hollywood’

Eerder was Philips Lighting verantwoordelijk de duurzame LED's die het opblaasbare buitenste membraan van de Duitse Allianz Arena verlichten. FC Bayern München legde meer dan 300.000 LED-lampen aan over een oppervlakte van 26.000 vierkante meter. De nieuwe verlichting vermindert de CO2-uitstoot van ‘FC Hollywood’ met 362 ton en bespaart 60 procent energie ten opzichte van het oude systeem, dat gebruikmaakte van fluorescentielampen. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Philips Lighting | Foto: Philips Lighting (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra