Woningcorporatie vervangt 43.000 lampen door LED’s

13-06-2016 16:18 | Door: Fitria Jelyta

De Rotterdamse woningcorporatie Woonstad maakt bekend 43.000 lampen in algemene ruimten van wooncomplexen te vervangen door energiezuinige LED-lampen.

Woonstad zegt de lampen in de wooncomplexen de komende twee jaar te vervangen. Deze maand start de woningcorporatie met het vervangen van de verlichting in trappenhuizen, portieken, bergingsgangen en andere algemene ruimten van wooncomplexen. De corporatie bezit ruim 50.000 woningen door heel Rotterdam.

Volgens Woonstad verbruikt een LED-lamp zeven keer minder stroom dan een standaard lamp. Ook hebben de LED's, in tegenstelling tot de traditionele verlichting, een langere levensduur en een lage CO2-uitstoot. Door de energiebesparing die de LED-lampen opleveren, kunnen bewoners profiteren van een verlaging van de servicekosten van de woongebouwen.

CO2-reductie woningvoorraad

Voor de vervanging van de verlichting stelt Woonstad een investering van € 6 mln beschikbaar. Dit project maakt deel uit van het duurzaamheidsprogramma van de corporatie. Eerder is Woonstad erin geslaagd om de CO2-uitstoot van zijn woningvoorraad met 3 procent te verminderen en de CO2-uitstoot van zijn kantoren met 18 procent te verminderen.

Naast het verduurzamen van zijn woningvoorraad, stimuleert Woonstad bewoners om energie te besparen om zo de woonlasten betaalbaar te houden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Woonstad | Foto: Michael Strevens, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra