Brits bedrijf schaalt duurzame verf op naar Hongkong

15-06-2016 15:10 | Door: Fitria Jelyta

De Britse verffabrikant Eicó opent in Hongkong een nieuwe vestiging. Hiermee zegt het bedrijf in te spelen op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke verfproducten in Azië.

De verfproducten van Eicó worden vervaardigd in zijn productielocaties in IJsland en Zweden. Het bedrijf zegt de verven vervolgens naar verschillende landen te verzenden in de overgebleven ruimtes van vrachtverkeer met eerder vastgestelde verzendingsroutes.

Daarnaast gebruikt de fabrikant voor de productie van zijn verf 100 procent geothermische energie, waardoor het productieproces volgens Eicó CO2-neutraal is.

Bewust over gezondheid

Het nieuwe hoofdkantoor in Hongkong heeft een oppervlakte van 2.000 vierkante meter, waarin de ingezonden verven worden opgeslagen. Volgens Joakim Cimmerbeck, managing director van Eicó, zijn de verfproducten niet giftig en daardoor geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld scholen, slaapkamers en in bijvoorbeeld woonruimtes van mensen met allergieën.

“In Hongkong zijn mensen bewuster geworden over hun gezondheid, wat voor onze producten een grote rol speelt”, zegt hij. “Er is een grote vraag naar verfproducten die op een verantwoorde wijze zijn gemaakt, milieuvriendelijk zijn en niet schadelijk zijn voor de gezondheid.” Naast de verkoop van zijn duurzame producten, zet de verffabrikant in op het vergroten van de bewustwording voor gezondheid en milieu in de Chinese regio. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Eicó | Foto: Scott Lewis, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra