Interface gaat de strijd aan tegen klimaatverandering

16-06-2016 16:30 | Door: Fitria Jelyta

Tapijttegelfabrikant Interface heeft een nieuwe missie, namelijk de strijd aangaan met klimaatverandering. Hiervoor neemt het bedrijf een actieve rol in het terugdringen van de CO2-voetafdruk.

Vandaag maakten CEO Rob Boogaard en Erin Meezan, vice president of Sustainability for Interface, de nieuwe Mission Climate Takeback bekend. Hierin reikt Interface vier pijlers aan, waaronder ‘Live Zero’, ‘Love Carbon, ‘Let Nature Cool’ en ‘Leading Industrial Re-revolution’.

Climate Take Back

Het uitgangspunt is om actief te zijn in het tegengaan van klimaatverandering door CO2-uitstoot en broeikasgassen om te zetten tot nieuwe duurzame materialen. Daarnaast zoekt Interface naar manieren om biomimicry toe te passen, waarin systemen en patronen uit de natuur worden toegepast om vraagstukken op te lossen.  

Mission Zero

Al sinds 1994 zet het concern zich in voor het verkleinen van de milieuvoetafdruk. Met de eerder vastgestelde Mission Zero heeft Interface zijn verschillende duurzaamheidsambities samengevoegd om elke negatieve impact van het bedrijf op het milieu voor 2020 te elimineren.

Zo is Interface erin geslaagd om de uitstoot van broeikasgassen door zijn fabrieken wereldwijd met 92 procent te reduceren. Verder verbruikte de fabrikant sinds de start van Mission Zero 87 procent minder water in zijn fabrieken en is de gemiddelde CO2-voetafdruk van Interface-tapijten met 50 procent verminderd.

Geen verspilling

Ook is 50 procent van de gebruikte grondstoffen gerecycled of biobased en maken 84 procent van de Interface-fabrieken gebruik van duurzame energie. “De eerste stap die Interface nam is de oorlog verklaren aan verspilling. In tijd, materiaal en energie”, zegt Interface-CEO Rob Boogaard in een interview met DuurzaamBedrijfsleven Media. “Daar hebben we de hele organisatie bij betrokken, ook met financiële incentives.”

Volgens de CEO waren aandeelhouders eerst sceptisch over deze eerste stap, maar het leverde direct geld op. Boogaard: “De opbrengst werd geïnvesteerd in nieuwe machines die minder afval opleveren, minder materiaal gebruiken en energie besparen. Zo ontstond een sneeuwbaleffect en is Mission Zero de cultuur geworden.”

Met de nieuwe Mission Climate Takeback gaat Interface op zoek naar mogelijkheden om het tegengaan van de klimaatverandering zoveel mogelijk te integreren in zijn bedrijfsvoering en productieprocessen. In deze missie heeft de tapijttegelfabrikant zich tot doel gesteld om de pijlers ook aan andere bedrijven uit te reiken, die de strijd met klimaatverandering actief willen aangaan. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Interface | Foto: Interface (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra