Goedkoop en off-grid wonen in Limburgse groene wijk

23-06-2016 07:19 | Door: Fitria Jelyta

De nieuwe bouwlocatie Giel Peetershof in het Noord-Limburgse Egchel krijgen de modulaire woningen van Sustainer Homes. Dankzij duurzame maatregelen heeft het huis geen elektriciteitsaansluiting nodig.

De woningen van de Nederlandse start-up Sustainer Homes bestaan uit duurzame materialen als hout. Door zonnepanelen, windturbines, een warmtepomp en accusysteem zijn de huizen zelfvoorzienend in energie. Daarnaast heeft de woning geen wateraansluiting nodig door regenwater op te vangen en via membranen zuivert tot veilig drinkwater.

In de Noord-Limburgse nieuwbouwwijk Giel Peetershof worden bouwers uitgenodigd om hun duurzame bouwconcepten te realiseren. Zo moeten de woningen in de wijk zoveel mogelijk zelf energie opwekken en wordt het afvalwater op een natuurlijke manier gezuiverd door een plantenfilter met lagen zand, grint en schelpen.

Modulair bouwen

De Sustainer Homes komen in de etalage van Giel Peetershof, waarin duurzame woningen zichtbaar worden gemaakt voor de toekomstige bewoners van de woonwijk. Het off-grid woonconcept heeft volgens de Limburgse nieuwbouwwijk de primeur in deze etalage.

Sustainer Homes bouwt de huizen op basis van modulaire houtskeletbouw en gebruikt verder zo min mogelijk plastic en metaal. Dit leidt ertoe dat de CO2-uitstoot 10 procent lager ligt dan bij het reguliere bouwproces. Doordat de woningen in modules worden gebouwd, zegt Sustainer Homes de huizen binnen enkele dagen op de locatie te kunnen plaatsen.

Samenwerking

In 2015 ging Sustainer Homes een samenwerkingsverband aan met Eneco. Het eerste exemplaar van de woning is aan het energiebedrijf verkocht. Samen met de start-up onderzoekt Eneco of zelfvoorzienend leven interessant is voor zijn klanten. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Giel Peetershof, Sustainer Homes | Foto: Sustainer Homes (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra