Groene oase maakt Vietnamese universiteit energiezuinig

26-06-2016 10:25 | Door: Fitria Jelyta

In de Vietnamese Ho Chi Minhstad ontwikkelen architecten het nieuwe complex voor de FPT University. Door een slim ontwerp en veel beplanting moet het gebouw energiezuinig koelen.

De architecten van Vo trong nghia architects hebben in het gebouwontwerp zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de buitenruimtes. Het campusgebouw krijgt verschillende lagen waarop bomen en planten worden geplaatst om zo de luchtkwaliteit te reinigen. Daarnaast moet de beplanting de CO2-uitstoot in de omgeving terugdringen.

Doordat het gebouw optimaal gebruikmaakt van daglicht en schaduw, moet de campus minder energie gebruiken voor het koelen van de ruimtes door middel van airconditioning. De bouwwerkzaamheden van de campus, met een oppervlakte van 22.500 vierkante meter, zijn in volle gang. Vo trong nghia verwacht met dit groene gebouw bij te dragen aan het verminderen van de milieuvoetafdruk van de omgeving.

Verticale bossen

In Nederland realiseren OVG Real Estate en het Rotterdamse architectenbureau MVRDV het multifunctionele gebouw Kavel P15 Ravel op de Amsterdam Zuidas. De woningen in dit gebouw worden voorzien van beplanting. Hiermee zeggen de ontwikkelaars de kwaliteit van het wonen in het groen met de centrale locatie en de stedelijke omgeving te combineren.

Ook in Milaan, Parijs en Lausanne moeten de zogenaamde verticale bossen de leefbaarheid en de lokale ecologie verbeteren. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Vo trong nghia architects, Designboom | Foto: Vo trong nghia architects (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra