ASR opent duurzaam gerenoveerd hoofdkantoor in Utrecht

30-06-2016 12:09 | Door: Fitria Jelyta

Het duurzaam gerenoveerde hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij ASR in Utrecht is woensdag geopend. Het gebouw verbruikt 56 procent minder energie.

Het veertig jaar oude pand beschikt over een dubbele glazen gevel en 1.200 zwarte zonnepanelen op het dak. De verzekeringsmaatschappij verwacht dat de panelen jaarlijks tot 150 megawattuur aan duurzame stroom opwekken. Voor het verwarmen en koelen gebruikt het kantoorpand een warmtekoudeopslagsysteem.

Met deze renovatie heeft ASR zich tot doel gesteld om vijftien verschillende locaties van de organisatie in één centrale gebouw te vestigen. Daaruit ontstond de beslissing om het pand te renoveren in plaats van een nieuw gebouw te realiseren. Een duurzaam alternatief, vindt Fiona van ’t Hullenaar, directeur business support bij ASR.

Duurzaamheid stimuleren

“Aangezien ons pand in Utrecht 85.000 vierkante meter groot is, is er voldoende plek voor onze medewerkers”, zei van ’t Hullenaar eerder in een uitzending van DuurzaamBV Radio. “Het renoveren van het pand bleek veel duurzamer, maar ook veel goedkoper te zijn dan nieuwbouw.” Het hoofdkantoor biedt ruimte aan drieduizend werknemers.

Met de opening van het kantoorpand wil de verzekeraar ook andere gebouwen stimuleren tot duurzaamheid. Zo is de ASR scholen challenge gestart om Utrechtse scholen te verduurzamen. Scholen die aan dit initiatief deelnemen, maken kans op een prijs van € 12.500, afkomstig uit de energiebesparingen die ASR realiseert met het energiezuinige gebouw. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: ASR, RTV Utrecht | Foto: ASR (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra