India vergroent snelwegen met hergebruik van afval

Wegen India

05-07-2016 09:05 | Door: Fitria Jelyta

Het Indiase ministerie van Transport en Infrastructuur stelt 3 mrd roepie (€ 40 mln) beschikbaar om de weginfrastructuur te vergroenen en tegelijkertijd afval te elimineren door dit te gebruiken bij de aanleg van wegen.

Dat schrijven verschillende Indiase media. In de National Green Highways Mission maakt Nitin Gadkari, de Indiase minister van Transport en Infrastructuur, bekend 1.500 kilometer van de landelijke snelwegen te vergroenen door beplanting. Daarnaast wil de minister bergen afval op verschillende vuilstortplaatsen in India duurzaam inzetten als onderdeel van de infrastructuur.

"Stedelijk afval moet gebruikt worden voor het aanleggen van wegen"

Ontbossing voorkomen

Voor de verduurzaming van de Indiase weginfrastructuur verwacht de minister 15.000 banen te creëren. Verder roept het ministerie start-ups, mkb’ers en grote bedrijven op om aan de National Green Highways Mission bij te dragen. Zo kunnen bedrijven technieken toepassen om het afval te gebruiken bij de aanleg van wegen, en de beplanting te onderhouden gedurende de gebruiksfase van de snelwegen.

“Stedelijk afval moet worden gebruikt voor het aanleggen van wegen”, zegt Gadkari tegen de website Huntnews. Daarnaast zegt de minister bergen afval van de afvalstortplaats Ghazipur in de Indiase hoofdstad New Delhi te willen gebruiken om wegen aan te leggen die de druk op de vaak overbelaste hoofdsnelwegen moeten verminderen.

Duurzame wegen van plastic afval

In Bhutan heeft ondernemer Rikesh Gurung een bestratingsmengsel ontwikkeld uit plastic afval en de aardolielijmstof bitumen om duurzame en milieuvriendelijke wegen te bouwen. Door plastic afval te combineren met bitumen, kan de ondernemer met het bestratingsmengsel 30 tot 40 procent plastic afval hergebruiken dat anders in afvalverbrandingsinstallaties zou belanden.

In Nederland zijn onderzoekers erin geslaagd om duurzaam asfalt te ontwikkelen uit het natuurlijke plakmiddel lignine, dat de aardolielijmstof in asfalt vervangt. Door gebruik van lignine is de weg volgens de onderzoekers geluidsarmer en verbruikt het verkeer minder brandstof. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Huntnews, Livemint | Foto: Navaneeth KN, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra