Start-up wil Berlijnse daken vullen met prefab-huizen

08-07-2016 10:20 | Door: Fitria Jelyta

De Duitse start-up Cabin Spacey maakt modulaire woningen die op onbenutte ruimtes in de stedelijke omgeving kunnen worden geplaatst. Hiermee wil het bedrijf het woningaanbod vergroten in grote steden.

Cabin Spacey uit Berlijn maakt de prefab-huizen uit duurzame materialen als hout. De geprefabriceerde onderdelen van de units zijn gemakkelijk te installeren en kunnen volgens het bedrijf geplaatst worden op onbenutte ruimtes in de stedelijke omgeving, zoals platte daken van bestaande hoogbouw. Volgens Cabin Spacey zijn er in Berlijn 55.000 onbenutte platte daken, waarop de woningen geplaatst kunnen worden. 

Zelfvoorzienende woning

De modulaire units beschikken over zonnepanelen op het dak en een accu. Door de accu in de vloeren van de woning te plaatsen, zou het systeem bij een overschot aan zonne-energie ook energie kunnen leveren aan de bestaande hoogbouw waarop de Cabin Spacey staat. Naast de platte daken van hoge gebouwen is de off-gridwoning volgens Cabin Spacey te plaatsen in lege parkeerruimtes of weilanden.

De bedenkers van de woningen zijn gestart met een crowdfundingactie op het platform Indiegogo om het eerste model van de duurzame woning te realiseren. Hiermee hoopt de start-up $ 28.000 op te halen. Op dit moment heeft Cabin Spacey al meer dan $ 25.000 opgehaald.

Prefab-dakwoning

In Frankrijk heeft designstudio Stéphane Malka Architecture drie prefab-woningen ontwikkeld, die boven op een bestaand gebouw langs de Seine in Parijs zijn geplaatst. Met dit prefab-bouwconcept zeggen de architecten een duurzame en betaalbare oplossing te bieden voor woningtekorten in de Franse hoofdstad. De prefab-woningen van het 3BOX-project zijn gebouwd met een budget van € 680.000.

De woningen bestaan uit prefab-panelen en installaties die meer energie opwekken dan de huizen aan energie verbruiken. Daarnaast is het modulaire bouwsysteem flexibel, waardoor bewoners de indeling van het gebouw naar wens kunnen veranderen. 

Bekijk hieronder meer over Cabin Spacey:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Cabin Spacey, Inhabitat | Foto: Cabin Spacey (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra