Amerikaans spin-offbedrijf maakt zonnepanelen ‘onzichtbaar’

Solarskin

15-07-2016 14:30 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse start-up Sistine Solar ontwikkelt zonnepanelen die aan de kleur en omgeving van bestaande gebouwen kunnen worden aangepast. De panelen zijn daardoor ‘onzichtbaar’ en behouden de esthetische aspecten van het gebouw.

Met Solarskin van Sistine Solar kunnen gebouweigenaren zonnepanelen bestellen die precies zijn afgestemd op de kleur, vorm en textuur van het dak waarop de panelen worden geplaatst. Hierdoor zijn de veranderingen aan duurzame gebouwen niet zichtbaar.

Volgens Sistine Solar zijn gebouweigenaren in de Verenigde Staten minder vaak geneigd om zonnepanelen op hun daken te installeren, doordat de panelen het aanzicht van het gebouw te veel zouden veranderen. Met deze innovatie hoopt het bedrijf daar verandering in te kunnen brengen. 

Het spin-offbedrijf van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) werkt samen met een Italiaanse kunstenaar om de zonnepanelen te ontwikkelenDe Solarskin-panelen hebben elk een efficiëntie van 15 tot 17 procent. De panelen worden volgens het bedrijf doorontwikkeld om de efficiëntie van energieopwekking te verhogen. 

Solarskin

Marktlancering

Concerns als Microsoft en Starwood Hotels and Resorts hebben volgens Sistine Solar al interesse getoond om Solarskin op de daken van hun gebouwen te plaatsen. Op dit moment is het alleen nog mogelijk om Solarskin vooraf te bestellen op de website van Sistine Solar. Het product wordt in 2017 op de markt gebracht.

Eerder ontwikkelde het bedrijf Cupa Pizarras een manier om zonne-energie op te wekken met natuurleistenen op schuine daken. Dit systeem kan zich aanpassen aan bestaande gebouwen. Het bedrijf heeft in de zogeheten Thermoslate thermische cellen verwerkt, die zonne-energie opwekken. De natuurleistenen zijn zo ontwikkeld dat de thermische cellen niet zichtbaar zijn voor het oog. 

Bekijk hieronder meer over Solarskin:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Inhabitat, Sistine Solar | Foto: Sistine Solar (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra