Parkeergarages besparen met circulaire LED's van Philips

Philips Greenparking

22-07-2016 12:05 | Door: Fitria Jelyta

De parkeergarages van de High Tech Campus in Eindhoven worden voorzien van duurzame LED-verlichting van Philips Lighting. Dit levert een energiebesparing van 70 procent op.

De circulaire verlichting voor de High Tech Campus wordt als service aangeboden door Philips Lighting. Zo blijft het bedrijf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de armaturen en voor optimaal hergebruik van de producten en grondstoffen.

De High Tech Campus gaat gebruikmaken van de nieuwste Greenparking-verlichtingsoplossing, die een energiebesparing van 70 procent oplevert voor het verlichten van de parkeergarages. Naar verwachting is de verlichting in september klaar voor gebruik. 

Toekomstbestendig verlichtingssysteem

“We hebben voor Philips gekozen, omdat ze gebruikmaken van een duurzaam en toekomstbestendig verlichtingssysteem”, zegt Harrie Arends, operations manager bij High Tech Campus, in een persbericht. “Technologie die zorgt voor een flinke energiebesparing en minder CO2-uitstoot. Daarnaast hoeven we de komende tien jaar niet meer naar ons verlichtingssysteem te kijken, daar wordt voor gezorgd door Philips.”

Philips Light-as-a-service

Sinds een jaar of vier werkt Philips Lighting aan verdienmodellen waarin verlichting geen product is, maar een dienst. De zogeheten Light-as-a-service (Laas) maakt het voor Philips mogelijk om eigenaar te blijven van de verlichting en de apparatuur aan het einde van de levensduur terug te nemen voor hergebruik.

“Bij Laas betaalt de klant niet meer voor de aanschaf van de armatuur, maar voor het gebruik”, zei Frank van der Vloed, general manager lighting Benelux van Philips, in een eerder interview met DuurzaamBedrijfsleven Media.

“Philips blijft eigenaar van het product en dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Onze armaturen zijn duurzaam, maar we willen ze ook duurzaam verwerken aan het einde van de levensduur. Alle producten die we terugnemen, brengen we opnieuw in omloop. Of dat nu via hergebruik is of door met partners de grondstoffen terug te winnen.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: High Tech Campus, Philips Lighting | Foto: High Tech Campus (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra