Plafondfabrikant voorkomt bouwafval met hergebruik plafonds

Plafonds hergebruiken

26-07-2016 07:20 | Door: Fitria Jelyta

Armstrong Ceiling Solutions heeft een recyclingprogramma ontwikkeld, waarmee de plafondfabrikant naar eigen zeggen 61 ton bouwafval wist te voorkomen.

Dat schrijft Duurzaam Gebouwd. In het recyclingprogramma neemt Armstrong Ceiling Solutions oude plafonds terug tijdens de sloop-, constructie- en renovatiefase van gebouwen. Op die manier is de plafondfabrikant erin geslaagd om wereldwijd 15 miljoen vierkante meter aan plafonds te hergebruiken en daarmee 61 ton bouwafval te besparen.

Cradle-to-Cradle-plafondtegels

Armstrong Ceiling Solutions verwerkt de ingezamelde plafonds tot nieuwe plafondplaten. Zo bestaan de minerale plafondtegels van Armstrong Ceiling Solutions uit minimaal 42 procent hergebruikte materialen. Naast oude plafondtegels, haalt het concern ook snijafval als gevolg van de aanleg van plafonds op. Bij een minimale hoeveelheid van 2.000 vierkante meter, haalt het bedrijf het snijafval en de oude plafonds kosteloos op.

Volgens de plafondproducent leidt het recyclen van 2.000 vierkante meter aan minerale plafondtegels tot 7,6 ton minder afval en een energiebesparing van 14.000 kilowattuur. Voor de productie van de zogeheten Perla- en Ultima+-plafondtegels, waarin de hergebruikte materialen zijn verwerkt, heeft Armstrong Ceiling Solutions een Cradle-to-Cradle-certificaat behaald.

Plafonds met lichtreflectie

Naast het recyclen en duurzaam verwerken van oude plafondtegels, zegt Armstrong Ceiling Solutions met zijn plafonds bij te dragen aan energiezuinige gebouwen. Volgens de plafondfabrikant is het energieverbruik van gebouwen verantwoordelijk voor 40 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Zo ontwikkelt Armstrong Ceiling Solutions plafonds met een hoge lichtreflectie. Deze systeemplafonds bieden een optimale verspreiding van daglicht tot diep in het gebouw. Dit leidt tot minder lichtarmaturen, minder energie, minder onderhoud, minder thermische belasting en daardoor minder kosten.

De plafonds met een lichtreflectie van 90 procent leveren een kostenbesparing op van 20 procent op de kosten van indirecte verlichting en een energiebesparing van 23 procent op lichtvoorziening, stelt het bedrijf. 

Bekijk hieronder meer over het recyclingprogramma van Armstrong Ceiling Solutions:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Armstrong Ceiling Solutions, Duurzaam Gebouwd | Foto: Frédéric Bisson via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra