GroenLinks wil meer transparantie over herkomst gas

GroenLinks wil meer transparantie over herkomst gas

10-09-2013 13:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vijf sterren voor schoon biogas en maar één ster voor schaliegas. GroenLinks wil meer transparantie voor de consument over de herkomst van het gas dat zij verbruiken. Zo wil de partij het gebruik van schaliegas tegengaan.

Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren kondigde dinsdag aan een initiatiefwetsvoorstel in te dienen in de Tweede Kamer. Hoe het systeem vorm gaat krijgen is nog niet geheel duidelijk. Binnen de partij wordt er gesproken over het verbinden van sterren aan gas. Schaliegas zou in dat geval onderaan de ladder terechtkomen met één ster. Biogas, het meest duurzame en schone gas, komt dan bovenaan te staan met vijf sterren. De partij wilt echter eerst met deskundigen om de tafel om het initiatief goed te structureren.

Van Tongeren wil met het initiatief bereiken dat het voor de consument zichtbaar is welk gas er geleverd kan worden. De consument kan dan zelf bepalen gebruik te willen maken van schoon gas of niet. Van Tongeren hoopt dat dit het gebruik van schaliegas tegen zal gaan. Op dit moment is de consument zich niet bewust van de herkomst van het verstookte gas.

“Op het gebied van stroom bestaat de keuzemogelijkheid al wel voor de consument. Dit moet ook gerealiseerd worden voor het gebruik van gas,” aldus een woordvoerder van GroenLinks. De transparantie in de verschillende soorten gas zou het gebruik van duurzame, schone gassen moeten stimuleren en proefboringen naar schaliegas tegen moeten gaan.

Bron: ANP

Foto:  Victorddt via flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra