Gezocht: Duurzame producten en processen met X-factor

Gezocht: Duurzame producten en processen met X-factor

19-09-2013 13:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duurzame producten en processen die nét dat ene beetje meer hebben. Kennisplatform Duurzaam Geproduceerd en vakblad Utilities zijn op zoek naar onontdekte parels.

Tijdens de eerste editie van het Duurzaam Geproduceerd Congres in NEMO Amsterdam staan de producten en processen centraal die een unieke bijdrage kunnen leveren aan de transitie naar een duurzame economie. De beste voorbeelden worden verkozen tot 'Enlightenment of the Year'.

Bij de Product Enlightenmentz gaat het om producten en -ontwerpen die duurzaam, mooi en heel bruikbaar zijn. Duurzame producten met de X-factor dus. Denk aan innovatieve mooi ontworpen elektrische auto's, speciaal ontworpen PV-dakpannen en bioverpakkingen.

Er is ook een zoektocht naar de meest duurzame processen: Process Enligthenmentz. Een Process Enlightenment zorgt ervoor dat hele productieprocessen duurzamer worden gemaakt met een grote positieve impact op de mens en het milieu. Een nieuw proces dat bijvoorbeeld breed inzetbaar is en veel energie en/of water bespaart.

 

Inschrijving

 

Iedereen kan tot 24 oktober producten en processen aandragen via  info@duurzaamgeproduceerd.nl. Deze zullen op een longlist terechtkomen. Belangrijk is wel dat de kandidaten een duidelijke link met Nederland hebben. Dus in Nederland ontworpen, toegepast of geproduceerd. Begin oktober zal een jury uit deze longlist finalisten aanwijzen. Aan finalisten wordt gevraagd om hun nominatie te pitchen tijdens het evenement op 25 november in NEMO. Daaruit wordt een winnaar gekozen door het aanwezige publiek.

De winnaars krijgen naast eeuwige roem een mediapakket van Duurzaam Geproduceerd.

Vorig jaar werden de verkiezingen voor het eerst gehouden tijdens het congres Energy 4 Next Generations, dat begin november 2012 plaatsvond eveneens in NEMO Amsterdam. Daaruit kwamen voor deze categorieën als winnaars uit de bus: Zuiverende windmolens van Dutch Rainmaker (Product) en Magnetische koelen van BASF (Process).

De verkiezing van de Product en Process Englightenmentz vindt plaats tijdens de eerste editie van het Duurzaam Geproduceerd Congres. Tijdens dit congres krijgt de maakindustrie informatie en inspiratie over hoe gezamenlijk tot duurzamere producten te komen.

Foto: Elisa Triolo via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.



Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra