ProRail bespaart energie met LED-verlichting op stations

LED-verlichting op stations

09-08-2016 07:05 | Door: Fitria Jelyta

ProRail vervangt in 2020 een groot deel van de verlichting op treinstations door energiezuinige LED-armaturen. Daarmee zegt de spoorinfrastructuurbeheerder 50 procent te besparen op het energieverbruik voor verlichting.

Naast de energiezuinige LED-verlichting gaat ProRail slimme lichtsystemen inzetten die verlichting dimmen wanneer de reizigers zich niet op de perrons bevinden. Ook zegt het concern de masten, abri’s en bekabeling aan te passen. Dit leidt tot een energiebesparing van 50 procent, een betere lichtkwaliteit en minder lichtoverlast voor de omgeving en de natuur, stelt de spoorinfrastructuurbeheerder.

Zelfstandig reizen

Daarnaast vergroot de energiezuinige verlichting de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. Dit draagt volgens de spoorinfrastructuurbeheerder bij aan zelfstandig reizen.

Inmiddels heeft ProRail LED-verlichting geïnstalleerd op de stations Hardenberg, Voorschoten, Zoetermeer, Den Helder, Ruurlo, Lochem, Dieren en Lichtenvoorde. De spoorinfrastructuurbeheerder verwacht de gemaakte investering voor de overstap naar LED-verlichting terug te verdienen door een besparing op het energieverbruik en onderhoudskosten. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: ProRail | Foto: ProRail (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra