Unilever gaat olie uit algen gebruiken

Unilever gaat olie uit algen gebruiken

25-09-2013 12:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Unilever heeft een overeenkomst getekend met de producent van hernieuwbare olie- en bioproducten Solazyme voor de levering van olie uit algen.

Beide bedrijven maakten dit woensdag zonder financiële details te melden.

De bedrijven werken al jaren samen en dit is de eerste leveringsovereenkomst van de gezamenlijk ontwikkelde olie uit algen.

In mei van dit jaar werd al bekend dat AkzoNobel en Solazyme oliën zo gaan ontwikkelen dat ze geschikt zijn voor gebruik in met name chemicaliën en verfproducten.

10.000 ton

Het akkoord behelst de initiële levering van minstens 10.000 ton aan olie, die wordt geproduceerd bij een suikerfabriek in Brazilië. De eerste leveringen moeten begin 2014 beginnen en Unilever neemt naar verwachting binnen 12 tot 18 maanden het gehele volume af.

De olie wordt onder meer verwerkt in zeep en andere producten voor persoonlijke verzorging.

Bron: AFN

Foto: IGV Biotech via Wikimedia

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra