14-08-2016 10:25 | Door: Fitria Jelyta

Het Chinese modebedrijf Xinhee Group krijgt een duurzaam gebouw met beplanting. De transparante gevel moet voldoende zonlicht opleveren om plantengroei in het kantoor te stimuleren.

Voor het ontwerp van het Xinhee Design Center is het Chinese architectenbureau Mad Architects verantwoordelijk. De architecten hebben zich voor het ontwerp naar eigen zeggen laten inspireren door de botten- en huidstructuur van het menselijk lichaam.

“We zien het als een gebouw met huid en botten”, zegt Ma Yansong, architect en oprichter van Mad Architects, tegen de website Dezeen. “De relatie tussen het exterieur en interieur van het gebouw wordt benadrukt aan de hand van de beplanting.”

Xinhee Design Center 2

Zonlicht

De gevel van het gebouw bestaat uit zonwerend glas en PTFE (teflon), dat het gebouw bij hoge temperaturen duurzaam moet ventileren. Daarnaast krijgt het kantoorpand op verschillende verdiepingen beplanting.

Door de glazen buitengevel moet er voldoende daglicht naar binnen schijnen om de planten te laten groeien en op die manier het binnenklimaat gezond te houden voor gebouwgebruikers. Zonnepanelen op het dak moeten de benodigde energie voor het gebouw volledig duurzaam opwekken.

Het Xinhee Design Center, van in totaal 61.000 vierkante meter, verrijst in de Chinese stad Xiamen en moet ruimte bieden aan de zes dochterondernemingen van Xinhee. Naar verwachting wordt het gebouw in 2017 opgeleverd. 

Bron: Mad Architects, Dezeen | Foto: Mad Architects (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)