Chinees modebedrijf krijgt duurzaam en transparant kantoor

Xinhee Design Center

14-08-2016 10:25 | Door: Fitria Jelyta

Het Chinese modebedrijf Xinhee Group krijgt een duurzaam gebouw met beplanting. De transparante gevel moet voldoende zonlicht opleveren om plantengroei in het kantoor te stimuleren.

Voor het ontwerp van het Xinhee Design Center is het Chinese architectenbureau Mad Architects verantwoordelijk. De architecten hebben zich voor het ontwerp naar eigen zeggen laten inspireren door de botten- en huidstructuur van het menselijk lichaam.

“We zien het als een gebouw met huid en botten”, zegt Ma Yansong, architect en oprichter van Mad Architects, tegen de website Dezeen. “De relatie tussen het exterieur en interieur van het gebouw wordt benadrukt aan de hand van de beplanting.”

Xinhee Design Center 2

Zonlicht

De gevel van het gebouw bestaat uit zonwerend glas en PTFE (teflon), dat het gebouw bij hoge temperaturen duurzaam moet ventileren. Daarnaast krijgt het kantoorpand op verschillende verdiepingen beplanting.

Door de glazen buitengevel moet er voldoende daglicht naar binnen schijnen om de planten te laten groeien en op die manier het binnenklimaat gezond te houden voor gebouwgebruikers. Zonnepanelen op het dak moeten de benodigde energie voor het gebouw volledig duurzaam opwekken.

Het Xinhee Design Center, van in totaal 61.000 vierkante meter, verrijst in de Chinese stad Xiamen en moet ruimte bieden aan de zes dochterondernemingen van Xinhee. Naar verwachting wordt het gebouw in 2017 opgeleverd. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Mad Architects, Dezeen | Foto: Mad Architects (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra